In-huis-laboratorium!

We zijn trots te kunnen aankondigen dat we geïnvesteerd hebben in een volledig bloed- en urineanalysetoestel van IDEXX. Een bloed- en urineonderzoek kan nu uitgevoerd worden terwijl u even wacht, na ongeveer 20 minuten is het resultaat gekend. Ook progesteron, voor fokkers interessant, kan nu in huis bepaald worden.

Cat Friendly

We vinden het in de praktijk heel belangrijk dat onze patiënten zich goed op hun gemak voelen. We proberen daar veel aandacht aan te besteden. Speciaal voor katten hebben we een kattenparkeerplaats met dekentjes in de kattenwachtzaal en in de spreekkamers. Ook hebben we een plaatsje voorzien aan de balie om uw kattenmandje op te zetten en we lenen kat-vriendelijke tranportmandjes uit. De kattenhospitalisatie is sinds kort uitgerust met verstopplaatsjes en voldoet ook ruimschoots aan de minimumafmetingen. Doorheen de hele praktijk maken we gebruik van Feliway (feromonen). We hebben guidelines opgesteld inzake het geven van tabletten,  het toedienen van oor- en oogzalf, met uw kat naar de praktijk komen, het veranderen van voeding bij uw kat, ... u kan deze steeds opvragen aan de balie. We zijn aangesloten bij ISFM (international society of feline medicine) en volgen hieromtrent ook regelmatig bijscholingen. Sinds kort richten we ook (nog meer) katvriendelijke raadplegingen in: hierbij proberen we te streven naar een rustige omgeving waar geen tot een minimum aan honden zijn zodat katjes zich helemaal goed in hun vel voelen, dit is enkel na afspraak. 

Osteoartrose-consulten

Heeft uw hond last van artrose? Wij kunnen hem/haar helpen!

Omdat genezing bij artrose niet mogelijk is maar we de hond wel maximaal kunnen en willen ondersteunen, hebben wij het artroseconsult opgezet. In deze raadplegingen staan de beweging, het gewicht en indien nodig het geven van pijnmedicatie of supplementen centraal. Samen met de assistente Mieke worden oefeningen in 5 sessies aangeleerd om de pijn van de hond te verlichten. Daarnaast helpen wij u het ideale gewicht en het bewegingspatroon voor uw hond vast te stellen, te bereiken en te behouden. Voor meer info mag u ons steeds vrijblijvend contacteren.

Belmomentje

“Vervelend niet, een dierenarts die voortdurend wordt gestoord tijdens je consultatie!”

Om dit te voorkomen organiseren we een belmomentje van maandag tot en met vrijdag tussen 12u00-12u30.

Diergeneeskundige vragen die niet door de assistente beantwoord kunnen worden (het gebruik van bepaalde medicatie, het navragen of een controle afspraak noodzakelijk is, resultaten van het labo, …) kunnen door jouw dierenarts beantwoord worden tijdens haar belmomentje.

Betalen bij onze praktijk

In onze praktijk heeft u de mogelijkheid om met cashbancontact en Payconiq te betalen. Overschrijvingen of afbetalingen zijn niet meer mogelijk. Bedankt voor uw begrip.

 

Parasietenabonnement

Vergeet u ook wel eens uw huisdier te ontwormen of te ontvlooien? Al gedacht aan een parasietenabonnement? U krijgt de gewenste producten dan opgestuurd op het moment dat uw huisdier zijn/haar behandeling nodig heeft. Voor meer info mag u ons steeds vrijblijvend contacteren!

Afrekenen huisbezoek

Om u beter van dienst te kunnen zijn, kan u vanaf 1 februari een huisbezoek ook direct afrekenen met BC. De dierenarts brengt hiervoor een kaartlezer mee. Alle kaarten (VISA, Maestro, Mastercard, ...) kunnen gebruikt worden.

Afspraak annuleren

Beste patiënten,

De laatste tijd stellen we vast dat meer en meer mensen niet aanwezig zijn op hun afspraak. Tegelijkertijd wordt het door de drukte moeilijker om een afspraak te maken waardoor ergernis ontstaat bij zowel de patiënten als de dierenartsen. 
Daarom willen we met aandrang vragen om aanwezig te zijn op je afspraak. Mogen we vragen om tijdig te annuleren (minstens 12 uur voor aanvang van de afspraak) indien je door omstandigheden niet aanwezig kan zijn zodat dringende gevallen sneller geholpen kunnen worden.
Zo niet, zullen we genoodzaakt zijn een administratieve vergoeding van 15 euro te vragen bij het niet nakomen van je afspraak. 

Bedankt voor je begrip.
 

Assistentenuurtje

Sinds kort kan u op dinsdag en vrijdag tussen 13u30 en 14u30 terecht na afspraak bij onze assitent(e) op gewicht -of hechtingcontrole of ter kennismaking met uw nieuwe pup of kitten.